Make-up tips from a model – makeup tips från en model inför höstlov

 

Platins

Platin Carlson is the name of the model which I recently had the pleasure in meeting and working with.  She is the owner of the blog www.platins.se <http://www.platins.se>  which grows bigger each day.
She writes about her life as model; about her film and other modelling assignments and she also writes about certain health topics.  She is such a nice model and I decided to sat down and ask her a few questions about her lifestyle, beauty and makeup.

You were recently a makeup model for L’Oreal. What does modeling mean to you?
I love everything about modelling.  Everything from living a healthy lifestyle to being pampered with a makeup application for a photoshoot.  To be a model is much more than just to stand infront of a camera and look gorgeous.  To me, the modelling career means to have a healthy lifestyle and a good self-esteem. Without that I would not be able to do good work infront of the camera.  Believe it or not, but beauty actually comes from within!

As a model, it is important to look good, how do you take care of your body & skin?
I use skincare products and eat healthy to look good. I also try to gym at least three times a week. It is important for me to always have a fresh skin and a slim body.  My breakfast consist of a “chiapudding”, 15ml coconut oil and a cup of coffee. “Chiapuddingen” gives a long lasting feeling of satiety and coconut oil moisturizes my skin. In addition to a healthy lifestyle, I also use skin care products like face lotions, facial masks, creams, oils, etc. 
As for the body, I usually take long baths or use a body scrub when I shower. Then I use a body lotion afterwards. That is all that is needed to keep my skin healthy!

A lot of people think models are very food concious. Are there certain foods which you eat or avoid to keep your skin looking healthy?
Of course there are certain foods which I eat and don’t eat to look good.  I will for example not eat 15ml coconut oil each morning if it didn’t affect my skin in a positive way.  The most important rule is to avoid fast foods and only eat healthy foods.  I choose to eat healthy, otherwise the body is feeling bad and it results in an unhealthy appearance.

As Makeup Artist I always say a face is like an artist’s canvas. Just like an artist would prepare his painting before applying any color to it, so should a model prepare her skin to get the best makeup results. What is your daily skin care routine?
I start the day with toning and a nourishing moisturizer before I apply makeup. In the evening I wash off the makeup with a cleanser and toner.  Then I use a moisturizer that repairs my skin during the night. I tend to use face masks 1-2 times a week.

What is your own personal face features which you like to accentuate and how do you do that with makeup or beauty products?
I do not think many people know this, but I actually have same blood (Native Swedish) in my family. Appearance-wise, Same’ are known for their high cheekbones and that is something which I am extremely happy about. Many people do certain beauty procedures to get their cheekbones like mine. I really like the defined cheekbones and thus like to accentuate mine more. I do it easily with a conturing pen, although it works equally well with a plain bronze powder.

Soon it will be “höstlov” or autumn vacation time. If you should travel somewhere what is the beauty and makeup products which can not stay at home?
Oh, there are many products which I do not want to leave at home haha! I would absolutely not do without a conturing pencil, eyebrow pencil, mascara and a lipstick in a autumn color like a deep burgundy or plum. If I had to choose only one product I would without a doubt choose to take the lipstick. I think a woman can never have too many lipsticks, and in addition, a lipstick make an incredible difference.

—————————————————-

Platins

Platin Carlson är namnet på den modell som jag nyligen haft nöjet att möta och arbeta med. Hon driver bloggen www.platins.se <http://www.platins.se>  som växer sig större för varje dag. Hon skriver om sitt liv, filmjobb, modelljobb och hälsa. Hon är i grund och botten en bloggare, men utöver det medverkar hon även i filmsammanhang och jobbar som modell.  Jag frågade hon några frågor om hennes livstil; skönhet och sminkning.

Du var nyligen en sminkningsmodel för L’Oreal.  Vad betyder att vara en modell för dig?
Jag älskar helheten med att vara modell. Allt från att leva hälsosamt till att bli sminkad inför en fotografering. Att vara modell är mer än att bara stå framför kameran och se snygg ut. För mig innebär modellyrket även en sund livsstil och ett bra självförtroende. Utan det skulle jag inte göra ett bra jobb framför kameran. Tro det eller ej, men skönhet kommer faktiskt inifrån!

Som en model är det viktigt att se bra ut, hur tar du hand om din kropp & hyd?
Jag använder hudvård produkter och äter hälsosamt för att se bra ut. Jag försöker träna 3 gånger i veckan på gymet. Det är viktigt för mig att alltid ha en fräsch hy och en slank kropp. Min frukost består utav en chiapudding, en matsked kokosolja och en kopp kaffe. Chiapuddingen ger en långvarig mättnadskänsla och kokosoljan återfuktar min hy. Utöver en nyttig livsstil använder jag mig också av hudvårdsprodukter i form av ansiktsvatten, ansiktsmasker, krämer, oljor osv. 
När det gäller kroppen brukar jag ta långa bad eller använda en kroppsskrubb när jag duschar. Sedan smörjer jag in mig med body lotion efteråt. Det är allt som behövs för att hålla min hy frisk!

Många människor tror att modellerna är mycket mat conscious. Finns det vissa livsmedel som du äter eller undvika att hålla huden ser frisk?
Självklart finns det mat jag äter samt inte äter för att se bra ut. Jag skulle till exempel inte äta en matsked kokosolja varje morgon om det inte påverkade min hy på ett positivt sätt. Den viktigaste regeln är att undvika snabbmat och endast äta hälsosamt. Jag väljer att äta nyttigt, annars mår kroppen dåligt och det resulterar i ett osund utseende.


Som Makeup Artist säger jag alltid ett ansikte är som en konstnärs duk. Precis som en konstnär skulle förbereda hans målning innan några färg till det, så bör en modell samt att få de bästa makeup resultat. Vad är din dagliga hudvårdsrutin?
Till vardags startar jag dagen med ansiktsvatten och en vårdande ansiktskräm innan jag sminkar mig. Framåt kvällen tvättar jag bort sminket med samma ansiktsvatten jag använder på morgonen och därefter använder jag en annan hudkräm som reparerar min hy under natten. Jag brukar även använda ansiktsmasker 1-2 gånger i veckan.

Vad är din egen personliga ansikte funktioner som du vill framhäva och hur gör du det med smink eller skönhetsprodukter?
Jag tror inte många vet det, men jag har faktiskt sameblod i min släkt. Utseendemässigt är Samer kända för sina höga kindben och det är något jag är oerhört glad över. Många gör skönhetsingrepp för att få sådana kindben som mig. Jag gillar verkligen markerade kindben och brukar därför framhäva mina ytterligare. Det gör jag lätt med en conturing penna, fast det går lika bra med ett vanligt bronze puder.

Snart är det höstlov.  Om du ska resa någonstans, vilken sminknings produkter ska absolut inte stanna hem?
Oj, det är oerhört många produkter jag inte vill lämna hemma.. haha! Jag skulle absolut inte klara mig utan en conturing penna, ögonbrynspenna, mascara och ett läppstift i höstig kulör såsom vinröd eller plommon. Men om jag bara fick välja en produkt skulle jag utan tvekan ta läppstiftet. Jag tycker en kvinna aldrig kan få för många läppstift, och dessutom kan ett läppstift göra en otrolig skillnad.