My First Film Work – Min Första Film Jobb

niox_web

The Stockholm International Film Festival is currently on from 11-22 November 2015.

Even though the festival will be coming to an end on Sunday, you can still enjoy some movie time throughout the year when you become a member.This way you can also support the film students and give youth the opportunity to visit the festival.  read more here: http://www.stockholmfilmfestival.se/en/buymembership

A few years ago I got my very first film work here in Stockholm.  Why did I take this long to tell you about it?

Well, because I wanted to find the right moment and the film festival gave me a reason to tell you.  Plus, my previous blog didn’t support video files to play in the program and due to Copy rights, I’m not always allowed to upload videos for my portfolio.

So, I contacted a Photographer to tell him who I am and what I can do.  Shortly thereafter he phoned me to hear if I am available to do makeup and hair.  This was for an advertisement for a new medical health product for asthma.  This project ran over 2 days with a few actors & actresses playing the part of mother & daughter and father & son.  Here is the making of from one of the days work.

The makeup and hair was very plain, as the client needed it to be.  This experience was so amazing.  I was so glad that i got this opportunity.  Of course i was nervous because i didn’t know what to expect and I wanted to leave a good impression.  In the end it turned out very well.  The client was satisfied and the photographer made use of my services again 🙂

 Here is the final results: http://mlf.se/page10/index.html

——————————————————————————————————————————

Stockholms filmfestival är för närvarande på 11-22 November 2015.

Även om festivalen kommer att komma till ett slut på söndag, kan du fortfarande njuta av en film tid under hela året när du blir en medlem.  På så sätt kan du också stödja filmstudenter och ge ungdomar möjlighet att besöka festivalen. Läs mer här: http://www.stockholmfilmfestival.se/en/buymembership

För några år sedan fick jag min första film arbete här i Stockholm. Varför tar jag så lång tid att berätta om det?

Jo, därför att jag ville hitta rätt ögonblick och filmfestivalen gav mig en anledning att berätta för dig. Plus, min tidigare blogg stöder inte videofiler att spela i programmet och på grund av kopierings rättigheter, jag är inte alltid tillåtet att ladda upp videoklipp till min portfölj.

Så jag kontaktade en fotograf att berätta vem jag är och vad jag kan göra. Kort därefter ringde han mig för att höra om jag finns att göra makeup och hår. Detta var en annons för en ny medicinsk produkt för astma. Projektet körde över 2 dagar med några skådespelare och skådespelerskor som spelar den del av mor och dotter och far och son. Här är skapandet av från en av de dagars arbete.

Smink och hår var mycket vanligt, eftersom kunden behövde det vara. Denna erfarenhet var så fantastiskt. Jag var så glad över att jag fick denna möjlighet. Naturligtvis var jag nervös eftersom jag inte visste vad som väntade och jag ville lämna ett gott intryck. I slutändan visade det sig mycket väl. Kunden var nöjd och fotografen utnyttjade mina tjänster igen 🙂

Här är slutresultaten: http://mlf.se/page10/index.html